Turun hallinto-oikeus:

 

Vanhemmilla on tarkoitus myydä omistamansa tilakokonaisuus pojalleen A:lle. Luovutus sisältäisi pelto- ja metsämaan lisäksi muun muassa tilan talouskeskuksen ja vapaa-ajan rakentamiseen tarkoitettuja rantatontteja, joista yhdellä on vuokrattava lomamökki muiden neljän tontin ollessa rakentamattomia. A ilmoitti, että hän tulee jatkamaan tilan peltojen viljelemistä sekä mökkivuokrausta tarkoituksenaan myös laajentaa vuokraustoimintaa tällä hetkellä rakentamattomille tonteille. Verohallinto piti ennakkoratkaisussa kauppaa lahjanluonteisena ja katsoi perintö- ja lahjaverolain 55 §:n mukaisen huojennuksen soveltuvan kaikkeen luovutettavaan omaisuuteen lukuun ottamatta vapaa-ajan käyttöön tarkoitettuja tontteja.

Hallinto-oikeus katsoi A:n valituksesta, että mökkivuokraus on osa tilalla harjoitettavaa maataloutta ja että A on oikeutettu perintö- ja lahjaverolain mukaiseen huojennukseen myös rakentamattomien vapaa-ajan tonttien osalta.

Lähde: http://www.finlex.fi/fi/oikeus/hao/2012/turun_hao20120274

 

 

Iltalehti:

Suomen rikkaimpiin kuulunut mies testamenttasi 700 miljoonaa säätiölle....

Säätiön ei tarvitse maksaa 700 miljoonasta lainkaan perintöveroa, vahvistaa Jane ja Aatos Erkon säätiön hallituksen puheenjohtaja Nils Ittonen Iltalehdelle.

Ilman testamenttia perintö olisi mennyt leskelle, joka olisi verottajan perintöverolaskurin mukaan maksanut 700 miljoonasta perintöveroa yli 100 miljoonaa euroa.

Lähde: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012053015647725_uu.shtml

 

 

Vero.fi:

Tutkimuksessa esitettyjen arvioiden mukaan harmaan talouden määrä olisi verotarkastuksiin perustuvalla laskentamenetelmällä 10–14 miljardia euroa vuonna 2008...

Lähde: http://www.vero.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Harmaan_talouden_esiintyminen_ja_yleisyy%2814463%29