Salon kaupunki on pyytänyt kansallisella hankintailmoituksella tarjouksia Ollikkalan koulun rakenne-, sähkö- ja LVIA-suunnittelupalveluista.

[Valittajan mukaan] tarjouspyynnön mukaisia rakennesuunnittelupalveluita ei voida suorittaa voittaneen tarjoajan tarjoamalla hinnalla, mistä seuraa, ettei voittaneen tarjoajan tarjous ole voinut olla tarjouspyynnön mukainen ja samansisältöinen kuin valittajan ja tarjouskilpailussa kolmanneksi tulleen tarjoajan tarjoukset.

 

Rakennesuunnittelun osalta voittaneen tarjoajan tarjoushinta on ollut 5.700 euroa, valittajan tarjoushinta 44.370 euroa ja tarjouskilpailussa kolmanneksi tulleen tarjoajan tarjoushinta 56.000 euroa.

 

Valittaja on vastaselityksessään todennut muun ohella seuraavaa.

...

Tarjouspyynnön mukaan tarjouksen on tullut sisältää kuusi suunnittelukokousta ja 20 työmaakokousta. Suunnittelukokoukset kestävät keskimäärin kolme tuntia ja työmaakokoukset puolestaan kaksi tuntia, mistä seuraa, että voittaneen tarjoajan tuntihinnoilla laskettuna jo pelkkä kokousten osuus suunnittelutyöstä on 3.190 euroa. Siten varsinaisen suunnittelutyön osuus olisi vain noin 2.500 euroa, mikä voittaneen tarjoajan tuntihinnoilla laskettuna tarkoittaisi ainoastaan 46 tuntia. Hanketta, joka toteutetaan kolmen vuoden aikana ja kolmessa vaiheessa, on mahdotonta toteuttaa 46 tunnin suunnittelutyöllä, joka tuntimäärä vastaa pienen omakotitalon rakenteiden suunnittelutyön määrää.

 

 

MARKKINAOIKEUDEN RATKAISU

...[H]ankintayksikkö ei ole menetellyt hankinnassaan valittajan esittämin tavoin julkisia hankintoja koskevien oikeusohjeiden vastaisesti. Valitus on näin ollen hylättävä.

 

Lähde: http://www.finlex.fi/fi/oikeus/mao/2012/20120183